dinsdag 13 januari 2015

Onverzadigde vetzuren tijdens zwangerschap

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Een prachtige periode breekt aan en in deze periode wil je natuurlijk niet alleen lekker, maar vooral ook gezond eten. Het groeiende kindje in je buik 'eet' immers mee! Waarschijnlijk weet je zelf wel gezonde keuzes te maken maar wist je dat onverzadigde vetzuren erg belangrijk zijn tijdens de zwangerschap?





Wat zijn onverzadigde vetzuren?
Dit zijn de zogenaamde 'goede' vetten die bekend staan om de de gunstige gezondheidseffecten. Deze vetten zijn niet alleen gezond voor jouw eigen lijf maar zeker ook voor je baby. Alle voedingsstoffen die jij binnenkrijgt, gaan via de placenta ook naar je baby. Onverzadigde vetzuren tref je onder andere aan in vette vis.

Onverzadigde vetzuren tijdens de zwangerschap
Rond de zesde maand van de zwangerschap beginnen de hersenen van je baby pas echt te groeien. Voor goede hersenontwikkeling, zenuwstelsel en een goed gezichtsvermogen wordt aangeraden onverzadigde vetzuren te eten. Vooral de laatste periode in je zwangerschap doe je er dus goed aan om producten te eten die deze vetten bevatten.




Onverzadigde vetzuren en borstvoeding
Via borstvoeding geef je je kindje alle benodigde voedingsstoffen en ook in deze periode profiteren zowel jij, als je kindje van onverzadigde vetzuren. Moedermelk zit sowieso al van nature vol met deze goede vetten! Je kunt er dus van op aan dat je kindje tijdens borstvoeding de goede vetten binnenkrijgt.

Hoe krijg je voldoende aan onverzadigde vetzuren binnen?
Onverzadigde vetzuren vind je onder andere in plantaardige olie, noten, zaden, avocado en vette vis zoals makreel en zalm. Eet geen rauwe vis ivm de listeria bacterie die voor kan komen in rauwe producten.




PS: In Kabrita Babyvoeding tref je uiteraard ook deze goede, onverzadigde vetzuren aan (DHA en AA).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten