dinsdag 6 januari 2015

Vraag over opvolgmelk

Uiteraard vind je Kabrita Babyvoeding ook op Facebook en we zijn erg blij met de fijne volgers en mooie interactie die we op onze Facebookpagina hebben. Zo krijgen wij regelmatig goede vragen gesteld van onze 'fans' (zoals Facebook dat zo mooi noemt). Vandaag delen wij 1 van deze vragen met je:


Hoi Kabrita. Wat is het verschil tussen 1 & 2 voeding van Kabrita? Wij volgen de richtlijnen van Dr. Sears die aangeeft dat je 1 kan blijven geven tot zeker een jaar lang. Onze dochter is nu 10 maanden en krijgt nog steeds 1. We zijn met 6 maanden begonnen met het eten van vast voedsel (Rapley methode). Dus ik zou graag willen weten wat in 2 'meer' zit en of kindjes tot 1 jaar het 'echt' nodig hebben of dat we ook met 1 verder kunnen gaan. En dan nog een vraag mbt de voeding met 10 maanden op hoeveel flesvoedingen zitten ze dan? Hoop dat jullie mij/ ons kunnen helpen en bovenstaande vragen beantwoorden. Frida



Om inhoudelijk goed te kunnen reageren op deze vraag is deze doorgestuurd en voorgelegd aan onze voedingsdeskundige Henrike.  Zij geeft Frida het volgende antwoord:




Hallo Frida, allereerst dank voor je bericht en je interesse in Kabrita! Om antwoord te geven op je vraag: Kabrita 1 zuigelingenmelk en Kabrita 2 opvolgmelk lijken veel op elkaar, maar zijn in principe samengesteld obv de voedingsbehoefte bij de leeftijd van 0-6 maanden en 6-12 maanden. Omdat vast voedsel uiteraard ook voedingsstoffen levert, is het geen probleem om Kabrita 1 te blijven geven na 6 maanden. Kabrita 2 bevat echter net iets meer eiwit en koolhydraten en iets minder vet. Qua micronutrienten bevat Kabrita 2 wat minder niacine (vitamine B3), en wat meer pantotheenzuur (vitamine B5), calcium, ijzer, zink en jodium.
Vanaf 6 maanden worden 3 flesvoedingen per dag geadviseerd (180ml water + 6 schepjes), in combinatie met een steeds gevarieerdere voeding. We hopen je zo goed geïnformeerd te hebben maar mocht je nog vragen hebben, dan vernemen wij deze graag! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten