maandag 29 september 2014

Feiten over borstvoeding - Kabrita

Bij Kabrita Babyvoeding zijn wij van mening dat borstvoeding het allerbeste is dat je je kindje kunt geven. Omdat het deze week 'Wereld Borstvoeding Week' is, willen wij graag aandacht besteden aan de meest natuurlijke manier om je baby te voeden!




Je hebt er vast al veel over gehoord en veel over gelezen: borstvoeding.
Daarom houden wij het beknopt en geven je de belangrijkste feiten.


* Borstvoeding is de beste start voor je baby
In borstvoeding zitten afweerstoffen die je baby beschermen tegen ziekten en infecties. Vooral in colostrum (de 'eerste' melk in de dagen na de bevalling) zitten grote hoeveelheden beschermende stoffen.


* Borstvoeding schept een band
Wanneer je je baby voedt, komt het hormoon oxytocine vrij. Dit stimuleert de hechting tussen moeder en kind.


* Je valt af door borstvoeding
Door borstvoeding te geven verbruik je zo'n 500 calorieën per dag. Vrouwen die borstvoeding geven zijn meestal sneller van de zwangerschapskilo's af.


* Moedermelk kun je nooit teveel geven
Wanneer je je kindje voedt op verzoek, kun je er van uitgaan dat hij genoeg binnen krijgt.


* Minder kans op astma en eczeem
De beschermstoffen in borstvoeding zorgen ervoor dat je kind op langere termijn minder kans heeft op astma, eczeem, hoge bloeddruk, suikerziekte en een te hoog cholesterol.


* Minder kans op bepaalde vormen van kanker
Vrouwen die over een langere periode borstvoeding geven, hebben minder kans op borstkanker, eierstokkanker en baarmoederhalskanker.


* Minder last van darmkrampjes
Baby's die gevoed worden met moedermelk, hebben minder last van darmkrampjes dan baby's die gevoed worden met flesvoeding bijvoorbeeld op basis van koemelk. Moedermelk is namelijk licht verteerbaar.

Voor meer informatie over borstvoeding kun je terecht bij het kenniscentrum borstvoeding www.borstvoeding.com.


Wanneer je op een gegeven moment de borstvoeding wilt gaan afbouwen, dan kan flesvoeding op basis van geitenmelk een goed alternatief zijn. Kabrita Babyvoeding op basis van geitenmelk is namelijk licht verteerbaar en beschikt over veel natuurlijke voordelen.

Je leest er alles over op www.kabritaonline.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten