woensdag 6 augustus 2014

Hoe wen je je baby aan de fles?

Wanneer je de borstvoeding na circa zes maanden gaat afbouwen, zal het voor je baby wennen zijn om te gaan drinken uit een fles. Je baby is immers je borst gewend. Hoe laat je je kindje wennen aan een flesje? Wij geven je tips!

1) Begin met kolven om ervoor te zorgen dat in ieder geval de smaak van de voeding in het flesje herkenbaar is voor je baby. Jouw melk is de vertrouwde, bekende smaak waar je baby zo dol op is.

2) Kies voor een flesje met een fijne, tepelvormige speen. Er zijn veel verschillende soorten flesjes verkrijgbaar dus laat je goed adviseren en voel ook hoe de speentjes aanvoelen. Sommigen zijn vrij stevig en anderen weer heel zacht. Ieder merk heeft verschillende maten speentjes waardoor de melk langzaam of snel door het speentje stroomt. Is jouw kindje erg gulzig? Gebruik dan een speentje met een kleiner gaatje waardoor hij langer over de voeding doet. Drinkt hij namelijk te snel, dan kunnen krampjes optreden.

3) Druppel wat melk op de buitenzijde van de speen. Zo is de kans groter dat je kindje aan de speen likt, de smaak herkent en vervolgens gaat zuigen.




4) Laat in het begin je partner de fles geven. Je baby is namelijk jouw borst gewend en zal hiernaar blijven verlangen. Verlaat ook bij voorkeur de kamer zodat je kindje zich volledig kan concentreren op de fles en de nieuwe ervaring.

5) Geef in deze overgangsperiode regelmatig een flesje zodat je baby hiermee vertrouwd raakt.

6) Raak niet ongeduldig als het niet direct lukt. Sommige baby's hebben er langer voor nodig om over te stappen van borst- naar flesvoeding.



Kabrita adviseert in ieder geval de eerste zes maanden volledige borstvoeding, daar dit het beste voor je baby is. Na zes maanden je baby gevoed te hebben met moedermelk, kun je starten met een flesje en opvolgmelk, bijvoorbeeld op basis van geitenmelk daar dit natuurlijk licht verteerbaar is en een zachte smaak heeft. Kijk voor meer informatie en tips op onze website www.kabritaonline.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten