dinsdag 28 oktober 2014

Kabrita babyvoeding in combinatie met borstvoeding

Via Facebook ontvingen wij van Judith de vraag of Kabrita Babyvoeding te combineren is met het geven van borstvoeding. Onze voedingsdeskundige Henrike beantwoordt haar vraag:




Hallo Judith,


Allereerst bedankt voor je vraag en je interesse in Kabrita Babyvoeding.

Bij het afbouwen van de borstvoeding kun je Kabrita geven. Mocht je de borstvoeding willen afbouwen, kies dan de Kabrita die geschikt is voor de levensfase van je baby. Wanneer je bijvoorbeeld de borstvoeding wilt afbouwen nadat je baby 6 maanden is, dan is dit Kabrita 2 Opvolgmelk.

Het is verstandig, zowel voor jezelf, als voor je baby, om het afbouwen van de borstvoeding en het wennen aan de flesvoeding, langzaam te doen. Je kunt daarbij denken aan het vervangen van 1 borstvoeding door 1 flesvoeding per dag. Wanneer je dit ongeveer 3 a 4 dagen volhoudt, kun je eventueel weer een voeding vervangen.


Bij het consultatiebureau zijn specifieke schema's verkrijgbaar over hoe je het beste borstvoedingen kunt vervangen door flesvoedingen (eventueel met behoud van een avond- of ochtend borstvoeding). We hopen je zo goed geïnformeerd te hebben en succes met het afbouwen van je borstvoeding!


Hartelijke groeten,

Team Kabrita


Geen opmerkingen:

Een reactie posten